Suklainen pannacotta marenkihuipulla

6 pientä annosta 4 tuntia
Herkullinen suklainen pannacotta koristellaan marengilla.
Suklainen pannacotta marenkihuipulla
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

  • 3 dl kermaa
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia

Marenki

  • 1 kananmunan valkuainen
  • ½ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
  • (1–2 pisaraa minttuesanssia)

Koristeluun

  • pähkinöitä tms.

1. Mittaa kerma, kaakaojauhe, sokerit ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua alhaisella lämmöllä puoli minuuttia. Kaada seos pieniin laseihin, siirrä jääkaappiin, jäähdytä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

2. Laita kananmunan valkuainen kuumavesihauteen kestävään kulhoon. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehumispisteeseen, sammuta lämmönlähde ja siirrä valkuaiskulho vesihaudekattilan päälle. Aloita vatkaaminen välittömästi ja lisää sokerit vähitellen vatkauksen aikana. Vatkaa pari minuuttia. (Mausta minttuesanssilla.)

3. Valmis marenki on kiiltävää ja kauniisti muotoutuvaa. Annostele tai pursota marenki jääkaappikylmien pannacottien päälle. Halutessasi voit ruskistaa marenkipinnat kaasupolttimella. Koristele pähkinöillä. Tarjoa esim. espresson kera.

Vinkki!
Marengin sijaan voit koristella pannacottat kermavaahdolla.

Reseptin on laatinut

Dansukker