Ainekset
Suklaatäyte
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 cl Cointreau-likööriä (voidaan jättää pois)
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 maustemitallinen suolaa
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Koristeluun
tuoreita marjoja
valkosuklaata
Ohjeet
Murra suklaa pieniksi paloiksi ja pane suklaa, kerma ja likööri kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Varo, ettei suklaa pala pohjaan. Pane jääkaappiin jäähtymään.
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jos taikina ei pysy koossa, lisää pari tippaa vettä. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pistele taikinaan reikiä. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ota suklaatäyte jääkaapista ja vaahdota se sähkövatkaimella. Levitä puolet marjoista piirakkapohjan päälle. Levitä suklaatäyte marjojen päälle. Levitä pinnalle loput marjoista. Ripottele päälle valkosuklaalastuja. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?