Suklaatäytteinen marjapiirakka

12 palaa 2 tuntia
Uunissa paistetun piirakkapohjan pinnalle tulee valkosuklaatäyte ja tuoreita marjoja.
Suklaatäytteinen marjapiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Suklaatäyte

    • 150 g valkosuklaata
    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 cl Cointreau-likööriä (voidaan jättää pois)

    Pohja

    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 maustemitallinen suolaa
    • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

    Koristeluun

    • tuoreita marjoja
    • valkosuklaata

    Murra suklaa pieniksi paloiksi ja pane suklaa, kerma ja likööri kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Varo, ettei suklaa pala pohjaan. Pane jääkaappiin jäähtymään.

    Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jos taikina ei pysy koossa, lisää pari tippaa vettä. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pistele taikinaan reikiä. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Ota suklaatäyte jääkaapista ja vaahdota se sähkövatkaimella. Levitä puolet marjoista piirakkapohjan päälle. Levitä suklaatäyte marjojen päälle. Levitä pinnalle loput marjoista. Ripottele päälle valkosuklaalastuja. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker