Suklaatäytteinen marjapiirakka

12 palaa
Suklaatäytteinen marjapiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

Suklaatäyte
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 cl Cointreau-likööriä (voidaan jättää pois)
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 maustemitallinen suolaa
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Koristeluun
tuoreita marjoja
valkosuklaata

Murra suklaa pieniksi paloiksi ja pane suklaa, kerma ja likööri kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Varo, ettei suklaa pala pohjaan. Pane jääkaappiin jäähtymään.

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jos taikina ei pysy koossa, lisää pari tippaa vettä. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pistele taikinaan reikiä. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ota suklaatäyte jääkaapista ja vaahdota se sähkövatkaimella. Levitä puolet marjoista piirakkapohjan päälle. Levitä suklaatäyte marjojen päälle. Levitä pinnalle loput marjoista. Ripottele päälle valkosuklaalastuja. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker