Suklaabisketit mantelimassasta - Dansukker

Suklaabisketit

noin 30 kpl 1½ tuntia
Herkulliset suklaabisketit ovat voikreemillä täytettyjä ja suklaalla kuorrutettuja mantelimassapikkuleipiä. Nauti pikkuherkusta!
Suklaabisketit
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 400 g mantelimassaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 munanvalkuaista

Täyte

  • 300 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 munankeltuaista

Maustamiseen

  • 3 rkl murukahvia + 1 1/2 rkl kuumaa vettä tai
  • 1–2 rkl konjakkia, punssia tai rommia tai
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori

Koristeluun

  • 200 g tummaa suklaata

Raasta mantelimassa. Sekoita joukkoon sokeri ja valkuaiset. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele pikkuleivät tasaisiksi. Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Paista pikkuleipiä uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Sekoita rasva, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Mausta täyte haluamallasi tavalla. Levitä tai pursota täyte pikkuleipien päälle. Pane pikkuleivät pakastimeen 15 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta pikkuleipien täyte suklaaseen. Pane pikkuleivät ritilälle ja anna suklaan jähmettyä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;