Ainekset
200 g voita tai margariinia
4 dl (200 g) Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
150 g tummaa suklaata rouhittuna
1 pienen luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiinista puristettua mehua
Kostutus
3/4 dl vettä
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl viskiä
Kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl viskiä
noin 2 rkl appelsiinista puristettua mehua
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, leivinjauhe ja mausteet, lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää suklaarouhe, appelsiininkuoriraaste ja -mehu.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 1/2–2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa alumiinifoliolla paiston loppupuolella pinnan liiallisen tummumisen ehkäisemiseksi. Anna kakun jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista. Kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä.
Kiehauta vesi ja sokeri, lisää viski. Valuta kostutusliemi kakun päälle. Peitä kelmulla, pane jääkaappiin ja anna kakun mehevöityä pari vuorokautta.
Sekoita kuorrutuksen aineet ja valuta kuorrutus kakun päälle. Anna kuorrutuksen kovettua ennen tarjoilua.
Vinkki!
Herkullinen suklaa-viskikakku on myös mainio lahjaidea.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?