Ainekset
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
6–7 kuivattua, pehmeää viikunaa
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Kuorrutus ja täyte
1 prk (250 g) mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
Koristeluun
kaakaojauhetta
viikunoita (kuivattuja silputtuna ja/tai tuoreita)
Ohjeet
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 19 cm) ja voitele reuna.
2. Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa.
3. Saksi viikunat pieniksi kuutioiksi kulhoon, lisää kuivat aineet ja sekoita.
4. Lisää rasva-suklaasula ja kananmunat. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada vuokaan. Paista 175 °C 25–30 minuuttia.
5. Siirrä vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja jäähdytä kunnolla. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi (kakku on tahmea ja kostea keskeltä). Siirrä kansilevy leveällä lastalla tai irtopohjavuoan pohjalevyllä varoen sivuun.
6. Sekoita kuorrutuksen aineet, vatkaa kunnes kuorrutus on pehmeästi levitettävää. Täytä ja kuorruta kakku. Peitä kakku ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!