Suklaa-viikunakakku

Mehevän täyteläinen suklaakakku herkullisen pehmeällä mascarponetäytteellä on joulun paras leivonnainen.

12–16 annosta

PT1H

1½ tuntia + 1 vrk

Arviot (407 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
6–7 kuivattua, pehmeää viikunaa
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Kuorrutus ja täyte
1 prk (250 g) mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
Koristeluun
kaakaojauhetta
viikunoita (kuivattuja silputtuna ja/tai tuoreita)

Ohjeet

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 19 cm) ja voitele reuna.

2. Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa.

3. Saksi viikunat pieniksi kuutioiksi kulhoon, lisää kuivat aineet ja sekoita.

4. Lisää rasva-suklaasula ja kananmunat. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada vuokaan. Paista 175 °C 25–30 minuuttia.

5. Siirrä vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja jäähdytä kunnolla. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi (kakku on tahmea ja kostea keskeltä). Siirrä kansilevy leveällä lastalla tai irtopohjavuoan pohjalevyllä varoen sivuun.

6. Sekoita kuorrutuksen aineet, vatkaa kunnes kuorrutus on pehmeästi levitettävää. Täytä ja kuorruta kakku. Peitä kakku ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?