Suklaa-vadelmakakku

Herkullisessa täytekakussa on suklaata sekä taikinassa että täytteessä ja raikkaita vadelmia.

15 annosta

1½ vrk

Arviot (183 kpl)

Ainekset

Vuoan voiteluun
margariinia tai voita
korppujauhoja

Taikinaan
200 g margariinia tai voita
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
3 kananmunaa
2 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kostutus
½ dl vadelmalikööriä
1 dl vettä
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte
1–2 liivatelehteä
250 g tummaa suklaata
1 rs (250 g) mascarponea
2 ½ dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
¼ dl vadelmalikööriä
300 g jäisiä suomalaisia vadelmia

Kuorrutus
100 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
100 g jäisiä suomalaisia vadelmia tai tuoreita vadelmia
50 g tummaa suklaata koristeisiin

Ohjeet

Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 20 cm, kakkuvuoka.

Valmista kakkupohja huoneenlämpöisistä aineista. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe. Lisää siivilöity jauhoseos vaahtoon maidon tai kerman kanssa vuorotellen, sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe lastalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa 50–55 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ennen kumoamista. Anna kakkupohjan jäähtyä läpikotaisin ennen kakun täyttämistä.

Sekoita kostutusliemi.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Levyt ovat ohuita, käsittele niitä varoen. Pyöreä kakkujen siirtämiseen käytettävä lasta tai irtopohjavuoan pohjalevy helpottaa kakkulevyjen siirtämistä vuokaan. Taittele leivinpaperista korotusrengas kakkuvuoan sisälaitaa kiertämään ja vuoraa vuoka kelmulla. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se.

Tee seuraavaksi täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Vatkaa mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sulata hyvin valutetut ja käsin puserretut liivatelehdet kiehuvan kuumaan likööritilkkaan, valuta seos ja sulanut suklaa kermavaahtoon koko ajan sekoittaen. Annostele kolmasosa täytteestä ja vadelmista kakkulevyn päälle. Jatka seuraavien kakkulevyjen ja täytekerrosten kanssa samoin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperista tehty korotusrengas ja kelmu. Vatkaa mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja levitä vaahto kakun pinnalle. Koristele vadelmilla ja suklaasta pursotetuilla koristeilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.