Suklaa-vadelmakakku

15 annosta 1½ vrk
Herkullisessa täytekakussa on suklaata sekä taikinassa että täytteessä ja raikkaita vadelmia.
Suklaa-vadelmakakku
Arvioi: (81kpl)

Ainekset

    Vuoan voiteluun

    • margariinia tai voita
    • korppujauhoja

    Taikinaan

    • 200 g margariinia tai voita
    • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
    • 3 kananmunaa
    • 2 ¾ dl vehnäjauhoja
    • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
    • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl kermaa tai maitoa
    • 100 g tummaa suklaata rouhittuna

    Kostutus

    • ½ dl vadelmalikööriä
    • 1 dl vettä
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Täyte

    • 1–2 liivatelehteä
    • 250 g tummaa suklaata
    • 1 rs (250 g) mascarponea
    • 2 ½ dl kuohukermaa
    • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
    • ¼ dl vadelmalikööriä
    • 300 g jäisiä suomalaisia vadelmia

    Kuorrutus

    • 100 g mascarponea
    • 1 dl kuohukermaa
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 100 g jäisiä suomalaisia vadelmia tai tuoreita vadelmia
    • 50 g tummaa suklaata koristeisiin

    Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 20 cm, kakkuvuoka.

    Valmista kakkupohja huoneenlämpöisistä aineista. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe. Lisää siivilöity jauhoseos vaahtoon maidon tai kerman kanssa vuorotellen, sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe lastalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa 50–55 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ennen kumoamista. Anna kakkupohjan jäähtyä läpikotaisin ennen kakun täyttämistä.

    Sekoita kostutusliemi.

    Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Levyt ovat ohuita, käsittele niitä varoen. Pyöreä kakkujen siirtämiseen käytettävä lasta tai irtopohjavuoan pohjalevy helpottaa kakkulevyjen siirtämistä vuokaan. Taittele leivinpaperista korotusrengas kakkuvuoan sisälaitaa kiertämään ja vuoraa vuoka kelmulla. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se.

    Tee seuraavaksi täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Vatkaa mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sulata hyvin valutetut ja käsin puserretut liivatelehdet kiehuvan kuumaan likööritilkkaan, valuta seos ja sulanut suklaa kermavaahtoon koko ajan sekoittaen. Annostele kolmasosa täytteestä ja vadelmista kakkulevyn päälle. Jatka seuraavien kakkulevyjen ja täytekerrosten kanssa samoin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

    Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperista tehty korotusrengas ja kelmu. Vatkaa mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja levitä vaahto kakun pinnalle. Koristele vadelmilla ja suklaasta pursotetuilla koristeilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker