Suklaa-mustaherukkakakku

12 annosta 1½ tuntia
Suklaakakkupohjan täytteenä on itse tehtyä mustaherukkahilloa. Tarjoa kakku kermavaahdon kera.
Suklaa-mustaherukkakakku
Arvioi: (26kpl)

Ainekset

    Mustaherukkahillo

    • 200 g mustaherukoita
    • 1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
    • 1/4 dl vettä tai cassis-likööriä

    Kakku

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 pkt Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 kananmunaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl kauraleseitä
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 dl suklaarouhetta

    Pinnalle

    • Dansukker Tomusokeria
    • valkosuklaasta vuoltuja lastuja

    Kaada herukat, hillo-marmeladisokeri, vesi tai likööri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 4 minuuttia. Jäähdytä.

    Voitele ø 22-24 cm:n irtopohjavuoka voilla tai margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja kaakaotomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos ja suklaarouhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

    Jäähdytä. Kakku jää keskeltä pehmeäksi ja painuu hiukan jäähtyessään. Avaa rengas ja siirrä kakku leivinpaperin päälle. Leikkaa kakku kahteen osaan poikkisuunnassa. Levitä mehevä kerros mustaherukkahilloa pohjan päälle ja paina kansipala paikoilleen. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele reunat valkosuklaasta juustohöylällä vuolluilla lastuilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Sokerilla maustettu kermavaahto sopii kakun kanssa tarjottavaksi.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker