Suklaa-mustaherukkakakku

Suklaakakkupohjan täytteenä on itse tehtyä mustaherukkahilloa. Tarjoa kakku kermavaahdon kera.

12 annosta

1½ tuntia

Arviot (34 kpl)

Ainekset

Mustaherukkahillo
200 g mustaherukoita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1/4 dl vettä tai cassis-likööriä
Kakku
150 g voita tai margariinia
270 g Dansukker Tomusokeria

30 g kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 dl suklaarouhetta
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
valkosuklaasta vuoltuja lastuja

Ohjeet

Kaada herukat, hillo-marmeladisokeri, vesi tai likööri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 4 minuuttia. Jäähdytä.

Voitele ø 22-24 cm:n irtopohjavuoka voilla tai margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, kaakaojauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos ja suklaarouhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Jäähdytä. Kakku jää keskeltä pehmeäksi ja painuu hiukan jäähtyessään. Avaa rengas ja siirrä kakku leivinpaperin päälle. Leikkaa kakku kahteen osaan poikkisuunnassa. Levitä mehevä kerros mustaherukkahilloa pohjan päälle ja paina kansipala paikoilleen. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele reunat valkosuklaasta juustohöylällä vuolluilla lastuilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Sokerilla maustettu kermavaahto sopii kakun kanssa tarjottavaksi.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.