Suklaa-mustaherukkakakku

Suklaakakkupohjan täytteenä on itse tehtyä mustaherukkahilloa. Tarjoa kakku kermavaahdon kera.

12 annosta

1½ tuntia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

Mustaherukkahillo
200 g mustaherukoita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1/4 dl vettä tai cassis-likööriä
Kakku
150 g voita tai margariinia
270 g Dansukker Tomusokeria

30 g kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 dl suklaarouhetta
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
valkosuklaasta vuoltuja lastuja

Ohjeet

Kaada herukat, hillo-marmeladisokeri, vesi tai likööri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 4 minuuttia. Jäähdytä.

Voitele ø 22-24 cm:n irtopohjavuoka voilla tai margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, kaakaojauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos ja suklaarouhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Jäähdytä. Kakku jää keskeltä pehmeäksi ja painuu hiukan jäähtyessään. Avaa rengas ja siirrä kakku leivinpaperin päälle. Leikkaa kakku kahteen osaan poikkisuunnassa. Levitä mehevä kerros mustaherukkahilloa pohjan päälle ja paina kansipala paikoilleen. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele reunat valkosuklaasta juustohöylällä vuolluilla lastuilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Sokerilla maustettu kermavaahto sopii kakun kanssa tarjottavaksi.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.