Suklaa-mansikkaleivokset

Näissä pienissä (gluteenittomissa) suklaaleivoksissa on mansikka-mascarponetäyte.

15–18 annospalaa

30 minuuttia

Arviot (95 kpl)

Ainekset

200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
250 g mascarponejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Tomusokeria
muutama oksa tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
1–2 dl mansikoita

Ohjeet

Paloittele suklaa kattilaan ja sulata yhdessä voin kanssa miedolla lämmöllä.

Sekoita joukkoon sokerit. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vielä joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 15x25 cm.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Notkista mascarponejuusto kulhossa lusikalla tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sokerit. Hienonna minttu ja sekoita joukkoon pieneksi kuutioitujen mansikkapalojen kanssa. Leikkaa suklaaleivonnainen pieniksi annospaloiksi ja lusikoi tahna palojen päälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Kun käytät vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta, voit tarjota paloja myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Tarkista myös suklaan sopivuus.

Voit valmistaa leivospohjan jo edellisenä päivänä. Säilytä ilman kuorrutusta huoneenlämmössä foliolla suojattuna.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.