Ainekset
200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
250 g mascarponejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Tomusokeria
muutama oksa tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
1–2 dl mansikoita
Ohjeet
Paloittele suklaa kattilaan ja sulata yhdessä voin kanssa miedolla lämmöllä.
Sekoita joukkoon sokerit. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vielä joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 15x25 cm.
Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista täyte. Notkista mascarponejuusto kulhossa lusikalla tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sokerit. Hienonna minttu ja sekoita joukkoon pieneksi kuutioitujen mansikkapalojen kanssa. Leikkaa suklaaleivonnainen pieniksi annospaloiksi ja lusikoi tahna palojen päälle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki!
Kun käytät vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta, voit tarjota paloja myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Tarkista myös suklaan sopivuus.
Voit valmistaa leivospohjan jo edellisenä päivänä. Säilytä ilman kuorrutusta huoneenlämmössä foliolla suojattuna.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!