Suklaa-appelsiinikakku - appelsiini-suklaakakku

Suklaa-appelsiinikakku

1 tunti 15 minuuttia
Suklaa ja appelsiini maistuvat vahvasti sekä itse kahvikakussa että sen kuorrutuksessa.
Suklaa-appelsiinikakku
Arvioi: (69kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 3 munaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 50–100 g sokeroituja appelsiininkuoripaloja
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua tummaa suklaata

Kuorrutus

  • 270 g Dansukker Tomusokeria
  • 30 g kaakaojauhetta
  • yhden luomuappelsiinin puristettu mehu
  • puolikkaan luomuappelsiinin raastettu kuori

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaakaojauheen ja tomusokerin joukkoon appelsiinista puristettua mehua sen verran, että saat paksun, levittyvän tahnan. Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraastetta. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta kakku kylmään hetkeksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;