Sticky toffee pudding

Ihanan tahmeaa ja ihanan makeaa! Jälkiruokaherkku tarjoillaan jäätelön kera.

PT55M

50 minuuttia

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

75 g pehmeää voita
175 g Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

200 g kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 tl ruokasoodaa

Toffeekastike
100 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
100 g voita
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa

Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Ohjeet

Laita voi ja fariinisokeri tehosekoittimeen, vatkaa kuohkeaksi. Lisää sekaan vaalea ja tumma siirappi, kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kiehauta vesi ja laita taatelit veteen. Kun vesi rupeaa kiehumaan uudelleen, lisää ruokasooda, sekoita nopeasti. Kun seos kuohahtaa, siirrä taatelit ja vesi toiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää taatelimassa tehosekoittimeen taikinan joukkoon ja sekoita.

Kaada massa jauhotettuihin muffinivuokiin ja paista 220 asteessa 15 minuuttia. Valmista tällä välin toffeekastike.

Sulata voi ja sokeri kattilassa. Kun sokeri on sulanut, lisää kerma ja ripaus suolaa. Keitä, kunnes kastike sakenee.

Leikkaa vielä lämpimistä muffineista 'hattu' pois ja lisää pallo vaniljajäätelöä. Laita hattu takaisin ja kaada reilusti toffeekastiketta päälle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?