Sitruunatorttu

Nimensä mukaisesti raikkaan sitruunainen torttu, jonka täytteessä on tuorejuustoa ja ranskankermaa.

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (45 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Murotaikina
200 g margariinia tai voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
2,5 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää myös vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu sekä raastettu kuori. Vatkaa kananmunat ja sokerit keskenään vaahdoksi ja lisää edelliseen. Kaada täyte irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille painellun murotaikinan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia niin, että täyte alkaa olla kiinteä. Jäähdytä torttu ja viimeistele tomusokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?