Sitruunatorttu

1 tunti 15 minuuttia
Nimensä mukaisesti raikkaan sitruunainen torttu, jonka täytteessä on tuorejuustoa ja ranskankermaa.
Sitruunatorttu
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Murotaikina

    • 200 g margariinia tai voita
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 muna
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 0,5 tl suolaa

    Täyte

    • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 dl ranskankermaa
    • 2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
    • 2,5 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 kananmunaa

    Koristeluun

    • Dansukker Tomusokeria

    Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää myös vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

    Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu sekä raastettu kuori. Vatkaa kananmunat ja sokerit keskenään vaahdoksi ja lisää edelliseen. Kaada täyte irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille painellun murotaikinan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia niin, että täyte alkaa olla kiinteä. Jäähdytä torttu ja viimeistele tomusokerilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker