Sitruunasorbetti

4–6 annosta 15 minuuttia + pakastus
Klassinen sitruunasorbetti on pirteän raikas jälkiruoka. Maistuu myös tuoreiden mansikoiden kanssa.
Sitruunasorbetti
Arvioi: ( 157 kpl)

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2–3 sitruunan puristettu mehu
  • ½ tl luomusitruunan kuoriraastetta
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste. Jäähdytä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto jäähtyneeseen liemeen. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos pakastimeen ja vatkaa puolen tunnin välein kolme kertaa.

Pyöräytä palloiksi ja nosta tarjoilumaljaan.

Vinkki!
Valuta pinnalle halutessasi Dansukker Vaaleaa siirappia tai Cane Syrup Ruokosokerisiirappia. Voit myös tarjota seurana tuoreita mansikoita tai vadelmia.

Reseptin on laatinut

Dansukker