Ainekset
2 dl vettä
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2–3 sitruunan puristettu mehu
½ tl luomusitruunan kuoriraastetta
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste. Jäähdytä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto jäähtyneeseen liemeen. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos pakastimeen ja vatkaa puolen tunnin välein kolme kertaa.
Pyöräytä palloiksi ja nosta tarjoilumaljaan.
Vinkki!
Valuta pinnalle halutessasi Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia. Voit myös tarjota seurana tuoreita mansikoita tai vadelmia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!
Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla
Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.