Sitruunakakku

25-30 palaa 1 tunti
Sitruunainen kahvikakku juhlapöytään
Sitruunakakku
Arvioi: (223kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Kuorrutus

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 ½ rkl sitruunamehua

Koristeeksi

  • sitruunankuorisuikaleita

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos, sitruunankuoriraaste ja -mehu taikinaan. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku leivinritilän päälle. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja mehu tasaiseksi. Valuta seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker