Sitruunakakku

Leivo sitruunalla maustettu, perinteinen vaalea kahvikakku juhlapöytään.

15-20 palaa

PT55M

1 tunti

Arviot (408 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 ½ rkl sitruunamehua
Koristeeksi
luomusitruunankuorisuikaleita

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos, sitruunankuoriraaste ja -mehu taikinaan. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku leivinritilän päälle. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja mehu tasaiseksi. Valuta seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?