Sitruunakakku

Leivo sitruunalla maustettu, perinteinen vaalea kahvikakku juhlapöytään.

15-20 palaa

1 tunti

Arviot (379 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 ½ rkl sitruunamehua
Koristeeksi
luomusitruunankuorisuikaleita

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos, sitruunankuoriraaste ja -mehu taikinaan. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku leivinritilän päälle. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja mehu tasaiseksi. Valuta seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!