Sitruunainen mansikkakakku

Tästä 8 munan kakkupohjasta riittää perinteistä kermaista mansikkakakkua isompiinkin kesäjuhliin.

noin 30 annosta

12 tuntia

Arviot (45 kpl)

Ainekset

Pohja
8 isoa munaa
5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
5 dl vehnäjauhoja TAI
3 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja TAI
2 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja + 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3-4 tl leivinjauhetta
Vuokaan
rasvaa ja korppujauhoja
Kostutus
4–5 dl sitruunalimonadia
Täyte
5 dl vispikermaa
500 g sitruunarahkaa
n. 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2–3 dl tuoreita mansikoita paloiteltuina
Pinnalle
100 g mansikkamarmeladia
1 l tuoreita mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Reunoille
5–7 dl vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 4 litraa ja halkaisija 28–30 cm.

Paista 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Laita kakun pohja tarjoiluvadille ja kostuta sitruunalimulla. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sitruunarahka, sokerit ja paloiteltuja mansikoita. Tarkista maku.

Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, nosta päälle kakun keskimmäinen osa, kostuta ja laita päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle mansikkamarmeladi. Asettele päälle mansikat kokonaisina tai lohkoina.

Kiehauta vesi kasarissa ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hyytelösokeriliemi kakun pinnalle lusikalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä kakun reunoille kermavaahto.

Vinkki!
Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja sipaise hieman hyytelösokerilientä mansikoiden pintaan pullasudilla. Näin saat mansikat pysymään raikkaina ja houkuttelevina pidempään. Sokeri myös korostaa mansikoiden omaa makua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.