Sitruunainen mansikkakakku - Dansukker

Sitruunainen mansikkakakku

noin 30 annosta 12 tuntia
Tästä 8 munan kakkupohjasta riittää perinteistä kermaista mansikkakakkua isompiinkin kesäjuhliin.
Sitruunainen mansikkakakku
Arvioi: (36kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 8 isoa munaa
    • 5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 5 dl vehnäjauhoja TAI
    • 3 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja TAI
    • 2 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja + 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • 3-4 tl leivinjauhetta

    Vuokaan

    • rasvaa ja korppujauhoja

    Kostutus

    • 4–5 dl sitruunalimonadia

    Täyte

    • 5 dl vispikermaa
    • 500 g sitruunarahkaa
    • n. 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2–3 dl tuoreita mansikoita paloiteltuina

    Pinnalle

    • 100 g mansikkamarmeladia
    • 1 l tuoreita mansikoita
    • 3 dl vettä
    • 1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Reunoille

    • 5–7 dl vispikermaa
    • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 4 litraa ja halkaisija 28–30 cm.

    Paista 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

    Laita kakun pohja tarjoiluvadille ja kostuta sitruunalimulla. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sitruunarahka, sokerit ja paloiteltuja mansikoita. Tarkista maku.

    Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, nosta päälle kakun keskimmäinen osa, kostuta ja laita päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.

    Levitä pinnalle mansikkamarmeladi. Asettele päälle mansikat kokonaisina tai lohkoina.

    Kiehauta vesi kasarissa ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hyytelösokeriliemi kakun pinnalle lusikalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

    Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä kakun reunoille kermavaahto.

    Vinkki!
    Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja sipaise hieman hyytelösokerilientä mansikoiden pintaan pullasudilla. Näin saat mansikat pysymään raikkaina ja houkuttelevina pidempään. Sokeri myös korostaa mansikoiden omaa makua.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;