Sitruuna-päärynämarmeladi

Kirpeä sitruuna ja pehmeä päärynä sopivat mainiosti yhteen raikkaassa marmeladissa.

n. 4 dl valmista marmeladia

PT40M

45 minuuttia

Arviot (32 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g sitruunalohkoja kalvottomina (= noin 400 g kuorellisia sitruunoita)
300 g kypsiä makeita päärynöitä kuorittuna ja kuutioituna (= noin 400 g kuorellisia päärynöitä)
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Leikkaa sitruunoista molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo irtoaa. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista. Laita sitruunalohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois. Kuori ja kuutioi päärynät. Mittaa hedelmälohkot ja -kuutiot kattilaan. Kuumenna ja lisää Hillo-marmeladisokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kerää pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto pois lusikalla. Soseuta marmeladi sauvasekoittimella. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?