Sitruuna-lehtisellerisima

3 l valmista simaa 1 vkr + n. 7 vrk
Sitruuna-lehtisellerisima yllättää jo nimellään, ja lehtisellerin ystävä ilahtuu sen pikantista mausta.
Sitruuna-lehtisellerisima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 l vettä
  • 1 luomusitruunan keltainen kuori ja noin 2 sitruunan mehu
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 200 g Dansukker Fariinisokeria
  • 200 g Dansukker Taloussokeria
  • 1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • Dansukker Taloussokeria
  • rusinoita

Mittaa vesi kattilaan. Pese sitruunat ja lehtisellerin varret. Vuole sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Pilko lehtisellerit pieniksi paloiksi. Lisää palat, sokerit, sitruunan mehu ja kuorisuikaleet veteen. Kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kaatamalla kiehuvan kuuman seoksen pois kuumasta kattilasta.

Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä vajaa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker