Sitrussydämet

Raikkaat sydämenmuotoiset leivokset täytetään sitruunalla tai appelsiinilla.

noin 20 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen
Sitrustahna
2 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
kahden sitruunan mehu TAI
yhden suuren appelsiinin puristettu mehu + 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
75 g voita tai margariinia
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää rasva ja keltuainen. Pane taikina jääkaappiin tunniksi.

Painele taikina voideltuihin sydänvuokiin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 6 minuuttia.

Mittaa ainekset kasariin ja nosta liedelle. Hämmennä kunnes sakenee. Kaada täytettä piiraiden päälle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Sirottele tomusokeria kakkujen pinnalle ennen tarjoilua.

Tarjoa seuraksi halutessasi vaahdotettua kermaa tai vaniljajäätelöä.

Vinkki!
Voit tehdä sitrustahnan jo aikaisemmin jääkaappiin ja tarjoilla sellaisenaan kypsien piiraiden pinnalla. Tässä tapauksessa paista piiraspohjat kerralla kypsiksi ja tarjoa tahna kylmänä piiraspohjien kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?