Ainekset
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen
Sitrustahna
2 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
kahden sitruunan mehu TAI
yhden suuren appelsiinin puristettu mehu + 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
75 g voita tai margariinia
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää rasva ja keltuainen. Pane taikina jääkaappiin tunniksi.
Painele taikina voideltuihin sydänvuokiin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 6 minuuttia.
Mittaa ainekset kasariin ja nosta liedelle. Hämmennä kunnes sakenee. Kaada täytettä piiraiden päälle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Sirottele tomusokeria kakkujen pinnalle ennen tarjoilua.
Tarjoa seuraksi halutessasi vaahdotettua kermaa tai vaniljajäätelöä.
Vinkki!
Voit tehdä sitrustahnan jo aikaisemmin jääkaappiin ja tarjoilla sellaisenaan kypsien piiraiden pinnalla. Tässä tapauksessa paista piiraspohjat kerralla kypsiksi ja tarjoa tahna kylmänä piiraspohjien kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?