Sitruskakku

Leivo kaunis sitruskakku appelsiineista, veriappelsiineista, sitruunoista, limeteistä, klementiineistä tai verigreipeistä. Manteli ja sitrus ovat oiva makupari.

noin 8–10 palaa

noin 1½ tuntia

Arviot (32 kpl)

Ainekset

2–3 kpl luomusitrushedelmiä
2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
4 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g voita sulatettuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

1. Leikkaa hyvin pestyt sitrukset noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kaada pannulle siirappi ja viipaleet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.

2. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halk. noin 22 cm).

3. Kuumenna uuni 175° C. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula. Sekoita keskenään vehnä- ja mantelijauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Kääntele seos varovasti taikinaan.

4. Aseta sitrusviipaleet tasaisesti vuoan pohjalle. Säästä siirappiliemi tarjoiluun.

5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 40–45 minuuttia.

6. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista tarjoilulautaselle. Poista varovasti leivinpaperi. Jätä jäähtymään. Tarjoile kakkua siirapin kera.

Vinkki!
Veriappelsiineista leivot kauniin värisen kakun.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.