Ainekset
2–3 kpl luomusitrushedelmiä
2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
4 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g voita sulatettuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
1. Leikkaa hyvin pestyt sitrukset noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kaada pannulle siirappi ja viipaleet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
2. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halk. noin 22 cm).
3. Kuumenna uuni 175° C. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula. Sekoita keskenään vehnä- ja mantelijauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Kääntele seos varovasti taikinaan.
4. Aseta sitrusviipaleet tasaisesti vuoan pohjalle. Säästä siirappiliemi tarjoiluun.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 40–45 minuuttia.
6. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista tarjoilulautaselle. Poista varovasti leivinpaperi. Jätä jäähtymään. Tarjoile kakkua siirapin kera.
Vinkki!
Veriappelsiineista leivot kauniin värisen kakun.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!