Sitrus-marenkileivokset

Loihdi maistuvat sitrus-marenkileivokset! Marenkikupit täytetään sitruuna- tai appelsiinitahnalla sekä kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla marjoilla.

8 annosta

PT1H

3–4 tuntia + 30 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl väkiviinaetikkaa
Appelsiinitahna
3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
puolikkaan luomuappelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
50 g voita tai margariinia
Täyte
1 dl appelsiinitahnaa
1–2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
marjoja tai hedelmiä 

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti marenkivaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, vaniljasokeri ja etikka. Laita seos pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi levyiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pursota halutessasi reunaa kiertämään vielä yksi kerros, jolloin valmis leivos on kuppimainen.

Paista 100–125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Kokeile kypsyyttä välillä. Valmis marenki on kevyttä ja rapeaa. Voit halutessasi paistaa marenkeja myös yön yli 50-asteisessa uunissa.

Valmista halutessasi appelsiinitahna. Voit korvata appelsiinin myös luomusitruunan tai -limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Riko munat metalliseen leivontakulhoon ja lisää joukkoon sokeri, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu. Laita kattilaan vettä ja kiehauta. Nosta kulho kattilan päälle. Tarkista ettei vesi kosketa kulhon pohjaa. Vatkaa seosta useita minuutteja, kunnes seos sakenee. Nosta kulho vesihauteesta. Lisää joukkoon voi ja vatkaa, kunnes se on sulanut. Säilytä tahnaa lasipurkissa jääkaapissa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon appelsiinitahnaa maun mukaan. Tai jaa lusikallinen tahnaa marenkileivosten pohjalle ja laita päälle kermavaahtoa. Koristele marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Säilytä yllätysvieraita varten leivospohjia kuivassa paikassa suojattuna. Pursota täytteeksi kermavaahtoa (ja lemon curdia). Koristele marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.