Sitrus-marenkileivokset

Loihdi maistuvat sitrus-marenkileivokset! Marenkikupit täytetään sitruuna- tai appelsiinitahnalla sekä kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla marjoilla.

8 annosta

3–4 tuntia + 30 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl väkiviinaetikkaa
Appelsiinitahna
3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
puolikkaan luomuappelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
50 g voita tai margariinia
Täyte
1 dl appelsiinitahnaa
1–2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
marjoja tai hedelmiä 

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti marenkivaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, vaniljasokeri ja etikka. Laita seos pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi levyiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pursota halutessasi reunaa kiertämään vielä yksi kerros, jolloin valmis leivos on kuppimainen.

Paista 100–125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Kokeile kypsyyttä välillä. Valmis marenki on kevyttä ja rapeaa. Voit halutessasi paistaa marenkeja myös yön yli 50-asteisessa uunissa.

Valmista halutessasi appelsiinitahna. Voit korvata appelsiinin myös luomusitruunan tai -limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Riko munat metalliseen leivontakulhoon ja lisää joukkoon sokeri, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu. Laita kattilaan vettä ja kiehauta. Nosta kulho kattilan päälle. Tarkista ettei vesi kosketa kulhon pohjaa. Vatkaa seosta useita minuutteja, kunnes seos sakenee. Nosta kulho vesihauteesta. Lisää joukkoon voi ja vatkaa, kunnes se on sulanut. Säilytä tahnaa lasipurkissa jääkaapissa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon appelsiinitahnaa maun mukaan. Tai jaa lusikallinen tahnaa marenkileivosten pohjalle ja laita päälle kermavaahtoa. Koristele marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Säilytä yllätysvieraita varten leivospohjia kuivassa paikassa suojattuna. Pursota täytteeksi kermavaahtoa (ja lemon curdia). Koristele marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.