Sitrus-chiliperunat

Tuliset lohkoperunat marinoidaan sitruunalla tai appelsiinilla. Paahda vegaaniset sitrus-chiliperunat ja tofu uunissa ja tarjoa maistuvan vegedipin kanssa.

4 annosta

1½ tuntia

Arviot (25 kpl)

Ainekset

Vegedippi
200 g maustamatonta soijajogurttia tai vastaavaa
1 tl luomuappelsiinin tai -sitruunan kuoriraastetta
2 tl appelsiini- tai sitruunamehua
1 tl viinietikkaa
1–2 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus musta- ja valkopippuria rouhittuna
maustemitallinen suolaa
½ dl tuoretta rakuunaa ja minttua silputtuna
Sitrus-chiliperunat
1 kg perunoita
1 pkt (200–250 g) tofua
2 rkl seesaminsiemeniä
Marinadi
2 punaista chiliä
1 luomuappelsiini tai -sitruuna
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
1 tl maissitärkkelystä (Maizena)
½ tl rouhittua mustapippuria
rakuunan, mintun tai salvianlehtiä

Ohjeet

Sekoita dipin ainekset ja laita dippi jääkaappiin.

Lohko kuoritut perunat ja laita lohkot kulhoon. Viipaloi tofu ja aseta viipaleet lautaselle.

Silppua chili. Raasta pestyn sitrushedelmän kuoriosa ohuesti ja purista hedelmästä mehu. Yhdistä chilisilppu, kuoriraaste, mehu, öljy, suola, maissitärkkelys ja pippuri. Valuta 2–3 ruokalusikallista marinadia tofuviipaleille ja ripottele seesaminsiemenet päälle. Kaada loput marinadista perunalohkoille ja anna maustua 15 minuuttia.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Siirrä perunalohkot marinadeineen laakeaan uunivuokaan tai -pellille. Laita uuniin ja paista noin 15 minuuttia. Kääntele perunat lastalla, aseta tofuviipaleet päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.  

Ripottele yrtinlehtiä pinnalle. Tarjoa dipin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.