Sitrus-chiliperunat

Tuliset lohkoperunat marinoidaan sitruunalla tai appelsiinilla. Paahda vegaaniset sitrus-chiliperunat ja tofu uunissa ja tarjoa maistuvan vegedipin kanssa.

4 annosta

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

Vegedippi
200 g maustamatonta soijajogurttia tai vastaavaa
1 tl luomuappelsiinin tai -sitruunan kuoriraastetta
2 tl appelsiini- tai sitruunamehua
1 tl viinietikkaa
1–2 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus musta- ja valkopippuria rouhittuna
maustemitallinen suolaa
½ dl tuoretta rakuunaa ja minttua silputtuna
Sitrus-chiliperunat
1 kg perunoita
1 pkt (200–250 g) tofua
2 rkl seesaminsiemeniä
Marinadi
2 punaista chiliä
1 luomuappelsiini tai -sitruuna
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
1 tl maissitärkkelystä (Maizena)
½ tl rouhittua mustapippuria
rakuunan, mintun tai salvianlehtiä

Ohjeet

Sekoita dipin ainekset ja laita dippi jääkaappiin.

Lohko kuoritut perunat ja laita lohkot kulhoon. Viipaloi tofu ja aseta viipaleet lautaselle.

Silppua chili. Raasta pestyn sitrushedelmän kuoriosa ohuesti ja purista hedelmästä mehu. Yhdistä chilisilppu, kuoriraaste, mehu, öljy, suola, maissitärkkelys ja pippuri. Valuta 2–3 ruokalusikallista marinadia tofuviipaleille ja ripottele seesaminsiemenet päälle. Kaada loput marinadista perunalohkoille ja anna maustua 15 minuuttia.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Siirrä perunalohkot marinadeineen laakeaan uunivuokaan tai -pellille. Laita uuniin ja paista noin 15 minuuttia. Kääntele perunat lastalla, aseta tofuviipaleet päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.  

Ripottele yrtinlehtiä pinnalle. Tarjoa dipin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.