Sitrus-chiliperunat

Tuliset lohkoperunat marinoidaan sitruunalla tai appelsiinilla. Paahda vegaaniset sitrus-chiliperunat ja tofu uunissa ja tarjoa maistuvan vegedipin kanssa.

4 annosta

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

Vegedippi
200 g maustamatonta soijajogurttia tai vastaavaa
1 tl luomuappelsiinin tai -sitruunan kuoriraastetta
2 tl appelsiini- tai sitruunamehua
1 tl viinietikkaa
1–2 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus musta- ja valkopippuria rouhittuna
maustemitallinen suolaa
½ dl tuoretta rakuunaa ja minttua silputtuna
Sitrus-chiliperunat
1 kg perunoita
1 pkt (200–250 g) tofua
2 rkl seesaminsiemeniä
Marinadi
2 punaista chiliä
1 luomuappelsiini tai -sitruuna
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
1 tl maissitärkkelystä (Maizena)
½ tl rouhittua mustapippuria
rakuunan, mintun tai salvianlehtiä

Ohjeet

Sekoita dipin ainekset ja laita dippi jääkaappiin.

Lohko kuoritut perunat ja laita lohkot kulhoon. Viipaloi tofu ja aseta viipaleet lautaselle.

Silppua chili. Raasta pestyn sitrushedelmän kuoriosa ohuesti ja purista hedelmästä mehu. Yhdistä chilisilppu, kuoriraaste, mehu, öljy, suola, maissitärkkelys ja pippuri. Valuta 2–3 ruokalusikallista marinadia tofuviipaleille ja ripottele seesaminsiemenet päälle. Kaada loput marinadista perunalohkoille ja anna maustua 15 minuuttia.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Siirrä perunalohkot marinadeineen laakeaan uunivuokaan tai -pellille. Laita uuniin ja paista noin 15 minuuttia. Kääntele perunat lastalla, aseta tofuviipaleet päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.  

Ripottele yrtinlehtiä pinnalle. Tarjoa dipin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.