Vuokaan
Kostutus
Väliin
Lisäksi
Täyte
Reunoille
Pinnalle
Huomioi, että käyttöösi jää vielä pieni, noin 18 cm sokerikakkupohja, jonka voit täyttää ja koristella juhlapöydän kakkoskakuksi.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nuolijalla käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 24–25 cm:n kakkuvuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta, eikä taikina tartu puutikkuun. Jäähdytä hetki ja kumoa. Anna jäähtyä.
Laita kakun keskelle leipälautanen tai muu muotti, jonka ääriviivoja pitkin voit leikata pois palan siten, että lautaselle jää kakun reunat. Leikkaa reunaympyrä kolmeen kerrokseen. Kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele pintaan sitruuna- tai limetahnaa. Laita kerrokset päällekkäin suoraan leivinpaperilla tai kakkupahvilla vuoratulle tarjoiluvadille.
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele keksiseos pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta siirapilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kakun reunoille ja päälle.
Ripottele marjat kakun pinnalle ja siivilöi pinnalle hieman tomusokeria. Koristele tuoreella mintulla. Tarjoa!
Reseptin on laatinut