Sipulipiirakka

Leivo pellillinen herkullista sipulipiirakkaa yrtti- tai valkosipulituorejuustotäytteellä.

1 tunti

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Sekoitettu jogurtti-voitaikina
250 g voita
250 g maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte
2 rkl öljyä
5 isoa sipulia renkaina
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
200 g yrtti- tai valkosipulituorejuustoa
2 munaa
½ tl timjamia tai Provencen yrttejä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
(kananmunaa voiteluun)

Ohjeet

Nypi taikinan ainekset ja kääntele tasaiseksi. Nosta hetkeksi kylmään.

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulirenkaita hetki kovalla lämmöllä koko ajan käännellen. Lisää ruokokidesokeri ja jatka paistamista, kunnes sipulirenkaat ovat kauniin vaaleanruskeita. Lisää tuorejuusto, munat ja mausteet.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle täyte. Nosta päälle toinen levy ja pistele haarukalla. Voitele halutessasi kananmunalla.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.