Sipulipiirakka

Leivo pellillinen herkullista sipulipiirakkaa yrtti- tai valkosipulituorejuustotäytteellä.

PT55M

1 tunti

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Sekoitettu jogurtti-voitaikina
250 g voita
250 g maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte
2 rkl öljyä
5 isoa sipulia renkaina
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
200 g yrtti- tai valkosipulituorejuustoa
2 munaa
½ tl timjamia tai Provencen yrttejä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
(kananmunaa voiteluun)

Ohjeet

Nypi taikinan ainekset ja kääntele tasaiseksi. Nosta hetkeksi kylmään.

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulirenkaita hetki kovalla lämmöllä koko ajan käännellen. Lisää ruokokidesokeri ja jatka paistamista, kunnes sipulirenkaat ovat kauniin vaaleanruskeita. Lisää tuorejuusto, munat ja mausteet.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle täyte. Nosta päälle toinen levy ja pistele haarukalla. Voitele halutessasi kananmunalla.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?