Sinihomejuusto-rypälepiiras

Näyttävän kiiltävän rypälepiiraan hyydytettävä täyte saa makua homejuustosta.

noin 20 palaa

PT1H

40 minuuttia + 2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

75 g voita
¾ dl Dansukker Luomu- tai Taloussokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl kuohukermaa
½ rkl piparkakkumaustetta
1 muna
1 tl ruokasoodaa
noin 3 dl vehnäjauhoja

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 % rasvaa)
150 g sinihomejuustomurua
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Pinnalle
noin 600 g viinirypäleitä
1 dl rypäletuoremehua
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi, kerma ja piparkakkumauste kattilassa. Sekoita joukkoon kananmuna sekä jauhot, joihin on sekoitettu sooda.

2. Painele taikina vuokaan (26–28 cm) tai kahden kartonkivuoan pohjalle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto juuston joukkoon ja lisää joukkoon sinihomejuusto-murua.

4. Puserra liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seos juustoseokseen ja kaada vuokaan.

5. Peitä pinta viinirypäleillä. Kiehauta laimennettu mehu. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja kiehauta uudelleen. Lusikoi hyytelö rypäleiden päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.