Ainekset
4 cl simasiirappia (kts. ohje alla)
1 dl (alkoholitonta) kuohuviiniä
0,5 dl kivennäisvettä
syötävä kukka (orvokki)
Ohjeet
1. Mittaa lasiin simasiirappi.
2. Kaada päälle kuohuviini ja kivennäisvesi.
3. Sekoita hieman lusikalla ja koristele syötävällä kukalla.
Vinkki!
Halutessasi voit laittaa lasiin myös jäitä.
Simasiirappi
noin 3 dl valmista siirappia
4 dl vettä
3 dl Dansukker Fariinisokeria
1 (luomu)sitruuna
1. Mittaa vesi ja fariinisokeri kattilaan. Raasta sitruunan kuori sekaan ja purista mehu.
2. Kiehauta ainekset niin että sokeri sulaa.
3. Keitä siirappia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi (noin 30 min).
4. Jäähdytä siirappi, siivilöi ja pullota puhtaaseen pulloon tai kannuun.
Simasiirappi säilyy hyvänä useita viikkoja jääkaapissa.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?