Sima spritz

Nauti keväinen mocktail tai cocktail! Sima spritz valmistetaan simasiirapista, alkoholittomasta kuohuviinistä (tai suosikkikuohuvastasi) ja kivennäisvedestä.

1 lasillinen

5 min + 1 tunti

Arviot (2 kpl)

Ainekset

4 cl simasiirappia (kts. ohje alla)
1 dl (alkoholitonta) kuohuviiniä
0,5 dl kivennäisvettä
syötävä kukka (orvokki)

Ohjeet

1. Mittaa lasiin simasiirappi.

2. Kaada päälle kuohuviini ja kivennäisvesi.

3. Sekoita hieman lusikalla ja koristele syötävällä kukalla.

Vinkki!
Halutessasi voit laittaa lasiin myös jäitä.

 

Simasiirappi
noin 3 dl valmista siirappia

4 dl vettä
3 dl Dansukker Fariinisokeria
1 (luomu)sitruuna

1. Mittaa vesi ja fariinisokeri kattilaan. Raasta sitruunan kuori sekaan ja purista mehu.

2. Kiehauta ainekset niin että sokeri sulaa.

3. Keitä siirappia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi (noin 30 min).

4. Jäähdytä siirappi, siivilöi ja pullota puhtaaseen pulloon tai kannuun.

Simasiirappi säilyy hyvänä useita viikkoja jääkaapissa.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.