Ainekset
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
8 dl karpaloita tai 5 dl karpalomehua
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria ja rusinoita
Ohjeet
1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerit kattilaan. Sekoita ja anna sokerin liueta. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu ja karpalot tai karpalomehu. Kiehauta vielä kerran ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi. Siivilöi karpalot pois ennen pullotusta, jos käytit kokonaisia karpaloita.
3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullo.
4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.
Vinkki!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).
Kuva: Andres Teiss
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?