Sima à la lime

4 litraa 1 vrk + n. 7 vrk
Sima saa limetistä potkua! Kolmesta limetistä sima saa selkeän sitruksisen aromin, joka on erityisesti aikuisempaan makuun.
Sima à la lime
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2–3 luomulimettiä
  • 2 + 2 litraa vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • herneenkokoinen pala tuorehiivaa

Pulloihin

  • sokeria
  • rusinoita

Pese limetit. Kuori vihreä pintaosa ohuelti kuorimaveitsellä. Leikkaa pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi limetit ja poista siemenet.

Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa (vetoisuus 5 litraa). Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti. Lisää limettiviipaleet ja kuoret kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita puhtaisiin pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria ja rusinoita. Poimi limettiviipaleet simasta. Sekoita ja kaada sima pulloihin. Siivilöi sima pullottamisen yhteydessä, jotta juomaan ei jää limeteistä irronnutta hedelmälihaa.

Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä, huoneenlämmössä kolmisen päivää. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.

Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Vinkki!
Käytä simassa limettejä maun mukaan. Kolmesta limetistä sima saa selkeän sitruksisen aromin, joka on erityisesti aikuisempaan makuun.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa