Ainekset
2–3 kg lampaanpaistia tai lampaanviulu
Yrttiseos
3 tl suolaa
6–10 puserrettua valkosipulin kynttä
2 tl rosmariinia
2 tl sinappia
Valeluun
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
(1 dl kermaa)
Kastike
5 dl paistolientä ja vettä
1 tl minttua
3 rkl vehnäjauhoja
Ohjeet
Hiero paistin pintaan yrttimausteseosta ja anna paistin maustua viileässsä 6–12 tuntia ennen paistamista. Voit myös pistellä paistiin veitsen kärjellä viistoja reikiä ja työntää niihin suikaloituja valkosipulinkynsiä.
Aseta paisti uunipannulle. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan niin, ettei se kosketa luuhun. Kypsennä paistia uunissa 125–150ºC lämmössä 2–4 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 80–82ºC. (82ºC, jos paistista halutaan täysin kypsä. Tällöin kypsymisaika on noin 2 tuntia/kg.)
Valele paistia kypsymisen aikana siirapilla tai siirappikermalla.
Siivilöi paistoliemi, jatka sitä vedellä ja suurusta ohueksi kastikkeeksi. Mausta ja lisää halutessasi vähän kermaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.