Siirappivaleltu lammaspaisti pääsiäispöytään-Dansukker

Siirappivaleltu lampaanpaisti

maustuminen 6–12 tuntia, paisto 2–4 tuntia
Pääsiäisen lampaanviulua tai -paistia valellaan kypsymisen aikana tummalla siirapilla tai siirappikermalla.
Siirappivaleltu lampaanpaisti
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 2–3 kg lampaanpaistia tai lampaanviulu

Yrttiseos

  • 3 tl suolaa
  • 6–10 puserrettua valkosipulin kynttä
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl sinappia

Valeluun

  • 2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • (1 dl kermaa)

Kastike

  • 5 dl paistolientä ja vettä
  • 1 tl minttua
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Hiero paistin pintaan yrttimausteseosta ja anna paistin maustua viileässsä 6–12 tuntia ennen paistamista. Voit myös pistellä paistiin veitsen kärjellä viistoja reikiä ja työntää niihin suikaloituja valkosipulinkynsiä.

Aseta paisti uunipannulle. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan niin, ettei se kosketa luuhun. Kypsennä paistia uunissa 125–150ºC lämmössä 2–4 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 80–82ºC. (82ºC, jos paistista halutaan täysin kypsä. Tällöin kypsymisaika on noin 2 tuntia/kg.)

Valele paistia kypsymisen aikana siirapilla tai siirappikermalla.

Siivilöi paistoliemi, jatka sitä vedellä ja suurusta ohueksi kastikkeeksi. Mausta ja lisää halutessasi vähän kermaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;