Siirappikinuski-puolukkatorttu

1 tunti
Puolukkatorttu kuorrutetaan herkullisella kinuskilla, joka keitetään tummasta siirapista.
Siirappikinuski-puolukkatorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
  • 1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • maustemitallinen suolaa

Siirappikinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 2 kanelitankoa

Pinnalle

  • puolukoita

Koristeluun

  • syötäviä kukkia ja mintunlehtiä

Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø 25–27 cm).

Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto, siirappi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon huolellisesti sekoittaen pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Mittaa kinuskin ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Poista kanelitangot, jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi ja levitä se jäähtyneen kakun päälle.

Säilytä kakku jääkaapissa, ota huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoamista ja ripottele kohmeiset puolukat kinuskin päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker