Serranonkinkku-pastasalaatti

½ tuntia
Italialaisia makuja sisältävä ruokaisa salaatti
Serranonkinkku-pastasalaatti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1–1 ½ l vettä
  • ½ tl suolaa
  • 200 g pastaa
  • 100 g Serranonkinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 200 g chili-paprikajuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 150 g säilöttyjä latva-artisokansydämiä valutettuna
  • 1 dl vihreitä oliiveja

Kastike

  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ¾ dl balsamietikkaa
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • ½–1 chilipaprika hienonnettuna
  • reilusti mustapippuria myllystä
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

Kääri kinkkuviipaleet rulliksi tai ruusukkeiksi.

Puolita tomaatit ja kuutioi juusto. Sekoita ainekset keskenään ja lisää aurinkokuivatut tomaatit, latva-artisokansydämet ja oliivit.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon. Kääntele salaattia ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Koristele halutessasi kananmunanlohkoilla ja herneenversoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker