Semifreddo ja tuoreet marjat

4 tuntia
Tarjoile herkullinen mustaherukkasemifreddo kauden tuoreiden marjojen kera.
Semifreddo ja tuoreet marjat
Arvioi: (32kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Marjasose

  • 2 dl mustaherukoita
  • ½ dl vettä
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja

1. Valmista ensin marjasose. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja marjat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.

2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää glukoosisiirappi vatkaamisen loppuvaiheessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Sekoita 1 ½ dl marjasosetta keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon varovasti kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada vaahto tarjoilukulhoon. Peitä kelmulla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes jälkiruoka on puolijäistä eli semifreddoa. Tarjoa jälkiruokana jäätelön tapaan.

 

Resepti: Aki Wahlman