Seljankukkasima

Seljankukkasiman jujuna ovat seljankukkamehu, joka tuo simaan kesäistä makeutta, ja raparperi, joka antaa pirteää raikkautta.

3,3 l valmista simaa

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (35 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 l vettä
5 dl seljankukkamehutiivistettä
250 g raparperipaloja (tai 2 luomusitruunaa)
150 g Dansukker Fariinisokeria
200 g Dansukker Taloussokeria
1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
Dansukker Taloussokeria
rusinoita

Ohjeet

Mittaa vesi, mehutiiviste, raparperipalat (tai sitruunoiden keltainen kuoriosa ja mehu) ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

Ota kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kaatamalla kiehuvan kuuman seoksen pois kuumasta kattilasta.

Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä vajaa viikko. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!