Schwarzwaldin kakku - Dansukker

Schwarzwaldin kakku

10–12 annosta 1½ tuntia
Schwarzwaldin kakku on herkullisen suklainen kirsikkakakku, joka sopii juhliin ja myös joulukakuksi. Saksasta peräisin oleva suklaakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Maista ja ihastu!
Schwarzwaldin kakku
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

    Kirsikkahillo

    • 500 g kirsikoita, kivetön, pakaste
    • ¾ dl vettä
    • 8 cl (0,8 dl) Kirschwasseria (kirsikkaviina)
    • 200 g Dansukker Hillosokeria

    Kakkupohja

    • 4 kananmunaa
    • 2 ½ dl Dansukker Luomufariinisokeria
    • 1 ½ dl vehnäjauhoja
    • ½ dl perunajauhoja
    • ½ dl kaakaojauhetta
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • ½ dl Dansukker Luomufariinisokeria
    • 1 dl vettä
    • 5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria

    Täyte ja kuorrutus

    • 3–4 dl kuohu- tai vispikermaa
    • 120 g smetanaa
    • ½ dl Dansukker Luomufariinisokeria
    • (5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria)

    Koristeluun

    • 12 kirsikkaa, pakaste tai tuore
    • 75 g tummaa suklaata

    Ota 12 kirsikkaa koristeluun ja laita loput kattilaan. Lisää vesi, Kirschwasser ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, välillä sekoittaen.

    Kaada hillo laakeaan astiaan, peitä kelmulla ja jäähdytä. 

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, ø 18–19 cm, korkeus 6 cm.

    Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhon ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa noin 35 minuuttia.

    Kiehauta kostutusliemi.

    Vaahdota kerma, smetana ja fariinisokeri kuohkeaksi. (Mausta Kirschwasserilla).

    Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kostuta ja täytä kermalla ja hillolla. Kuorruta kakku ja viimeistele se suklaasta vuolluilla lastuilla ja kirsikoilla. (Leveitä suklaalastuja saat juustohöylällä vuollen.) Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

    Vinkki!
    Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos kakun tekee edellisenä päivänä, se kannattaa koristella vasta vähän ennen tarjoilua.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;