Schwarzwaldin kakku

Schwarzwaldin kakku on herkullisen suklainen kirsikkakakku, joka sopii juhliin ja myös joulukakuksi. Saksasta peräisin oleva suklaakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Maista ja ihastu!

10–12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (191 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kirsikkahillo
500 g kirsikoita, kivetön, pakaste
¾ dl vettä
8 cl (0,8 dl) Kirschwasseria (kirsikkaviina)
200 g Dansukker Hillosokeria

Kakkupohja
4 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 dl vettä
5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria

Täyte ja kuorrutus
3–4 dl kuohu- tai vispikermaa
120 g smetanaa
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
(5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria)

Koristeluun
12 kirsikkaa, pakaste tai tuore
75 g tummaa suklaata

Ohjeet

Ota 12 kirsikkaa koristeluun ja laita loput kattilaan. Lisää vesi, Kirschwasser ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, välillä sekoittaen.

Kaada hillo laakeaan astiaan, peitä kelmulla ja jäähdytä. 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, ø 18–19 cm, korkeus 6 cm.

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhon ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa noin 35 minuuttia.

Kiehauta kostutusliemi.

Vaahdota kerma, smetana ja fariinisokeri kuohkeaksi. (Mausta Kirschwasserilla).

Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kostuta ja täytä kermalla ja hillolla. Kuorruta kakku ja viimeistele se suklaasta vuolluilla lastuilla ja kirsikoilla. (Leveitä suklaalastuja saat juustohöylällä vuollen.) Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos kakun tekee edellisenä päivänä, se kannattaa koristella vasta vähän ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!