Kirsikkahillo
Kakkupohja
Kostutus
Täyte ja kuorrutus
Koristeluun
Ota 12 kirsikkaa koristeluun ja laita loput kattilaan. Lisää vesi, Kirschwasser ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, välillä sekoittaen.
Kaada hillo laakeaan astiaan, peitä kelmulla ja jäähdytä.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, ø 18–19 cm, korkeus 6 cm.
Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhon ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa noin 35 minuuttia.
Kiehauta kostutusliemi.
Vaahdota kerma, smetana ja fariinisokeri kuohkeaksi. (Mausta Kirschwasserilla).
Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kostuta ja täytä kermalla ja hillolla. Kuorruta kakku ja viimeistele se suklaasta vuolluilla lastuilla ja kirsikoilla. (Leveitä suklaalastuja saat juustohöylällä vuollen.) Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos kakun tekee edellisenä päivänä, se kannattaa koristella vasta vähän ennen tarjoilua.
Reseptin on laatinut