Saksanpähkinä-tikkunekku

Halutessasi voit tehdä kermaiset tikkunekut ilman sokeroituja saksanpähkinöitä.

n. 15 kpl

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (33 kpl)

Ainekset

Saksanpähkinät
¾ dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
100 g saksanpähkinöitä

Nekut
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
50 g suolatonta voita
2 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa

Ohjeet

1. Rouhi pähkinöitä pienemmiksi veitsellä.

2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää saksanpähkinät kattilaan ja anna kiehua vielä 3 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Siivilöi ylimääräinen sokeriliemi pois pähkinöistä ja laita pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista pähkinöitä uunissa 160 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.

5. Anna pähkinöiden jäähtyä.

6. Kiehauta kerma korkeareunaisessa kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja sekoita varovasti, kunnes sokeri liukenee kermaan. Lisää seokseen glukoosisiirappi, hunaja, voi ja suola. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on 127-asteista. Voit käyttää seoksen lämpötilan mittaamiseen paistomittaria. (Jos sinulla ei ole paistomittaria niin voit tiputtaa lusikallisen tikkunekkumassaa kylmään veteen. Jos massa jähmettyy ja voit muodostaa siitä pallon, niin massa on valmista.)

7. Kun tikkunekkumassa saavuttaa 127 asteen lämpötilan, ota kattila pois liedeltä ja lisää ruokasooda ja saksanpähkinät. Sekoita massa puulastalla.

8. Annostele varovasti lusikalla tikkunekku leivinpaperista tehtyihin tötteröihin.

9. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

Tikkunekut säilytetään huoneenlämmössä. Jääkaapissa sokeri kiteytyy ja tikkunekusta tulee rakeinen.

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!