Saksanpähkinä-tikkunekku

Halutessasi voit tehdä kermaiset tikkunekut ilman sokeroituja saksanpähkinöitä.

n. 15 kpl

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Saksanpähkinät
¾ dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
100 g saksanpähkinöitä

Nekut
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
50 g suolatonta voita
2 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa

Ohjeet

1. Rouhi pähkinöitä pienemmiksi veitsellä.

2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää saksanpähkinät kattilaan ja anna kiehua vielä 3 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Siivilöi ylimääräinen sokeriliemi pois pähkinöistä ja laita pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista pähkinöitä uunissa 160 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.

5. Anna pähkinöiden jäähtyä.

6. Kiehauta kerma korkeareunaisessa kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja sekoita varovasti, kunnes sokeri liukenee kermaan. Lisää seokseen glukoosisiirappi, hunaja, voi ja suola. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on 127-asteista. Voit käyttää seoksen lämpötilan mittaamiseen paistomittaria. (Jos sinulla ei ole paistomittaria niin voit tiputtaa lusikallisen tikkunekkumassaa kylmään veteen. Jos massa jähmettyy ja voit muodostaa siitä pallon, niin massa on valmista.)

7. Kun tikkunekkumassa saavuttaa 127 asteen lämpötilan, ota kattila pois liedeltä ja lisää ruokasooda ja saksanpähkinät. Sekoita massa puulastalla.

8. Annostele varovasti lusikalla tikkunekku leivinpaperista tehtyihin tötteröihin.

9. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

Tikkunekut säilytetään huoneenlämmössä. Jääkaapissa sokeri kiteytyy ja tikkunekusta tulee rakeinen.

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.