Saksanpähkinä-tikkunekku

Halutessasi voit tehdä kermaiset tikkunekut ilman sokeroituja saksanpähkinöitä.

n. 15 kpl

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Saksanpähkinät
¾ dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
100 g saksanpähkinöitä

Nekut
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
50 g suolatonta voita
2 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa

Ohjeet

1. Rouhi pähkinöitä pienemmiksi veitsellä.

2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää saksanpähkinät kattilaan ja anna kiehua vielä 3 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Siivilöi ylimääräinen sokeriliemi pois pähkinöistä ja laita pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista pähkinöitä uunissa 160 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.

5. Anna pähkinöiden jäähtyä.

6. Kiehauta kerma korkeareunaisessa kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja sekoita varovasti, kunnes sokeri liukenee kermaan. Lisää seokseen glukoosisiirappi, hunaja, voi ja suola. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on 127-asteista. Voit käyttää seoksen lämpötilan mittaamiseen paistomittaria. (Jos sinulla ei ole paistomittaria niin voit tiputtaa lusikallisen tikkunekkumassaa kylmään veteen. Jos massa jähmettyy ja voit muodostaa siitä pallon, niin massa on valmista.)

7. Kun tikkunekkumassa saavuttaa 127 asteen lämpötilan, ota kattila pois liedeltä ja lisää ruokasooda ja saksanpähkinät. Sekoita massa puulastalla.

8. Annostele varovasti lusikalla tikkunekku leivinpaperista tehtyihin tötteröihin.

9. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

Tikkunekut säilytetään huoneenlämmössä. Jääkaapissa sokeri kiteytyy ja tikkunekusta tulee rakeinen.

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.