Saksanpähkinä-tikkunekku

Halutessasi voit tehdä kermaiset tikkunekut ilman sokeroituja saksanpähkinöitä.

n. 15 kpl

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (31 kpl)

Ainekset

Saksanpähkinät
¾ dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
100 g saksanpähkinöitä

Nekut
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
50 g suolatonta voita
2 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
 

Ohjeet

1. Rouhi pähkinöitä pienemmiksi veitsellä.

2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää saksanpähkinät kattilaan ja anna kiehua vielä 3 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Siivilöi ylimääräinen sokeriliemi pois pähkinöistä ja laita pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista pähkinöitä uunissa 160 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.

5. Anna pähkinöiden jäähtyä.

6. Kiehauta kerma korkeareunaisessa kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja sekoita varovasti, kunnes sokeri liukenee kermaan. Lisää seokseen glukoosisiirappi, hunaja, voi ja suola. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on 127-asteista. Voit käyttää seoksen lämpötilan mittaamiseen paistomittaria. (Jos sinulla ei ole paistomittaria niin voit tiputtaa lusikallisen tikkunekkumassaa kylmään veteen. Jos massa jähmettyy ja voit muodostaa siitä pallon, niin massa on valmista.)

7. Kun tikkunekkumassa saavuttaa 127 asteen lämpötilan, ota kattila pois liedeltä ja lisää ruokasooda ja saksanpähkinät. Sekoita massa puulastalla.

8. Annostele varovasti lusikalla tikkunekku leivinpaperista tehtyihin tötteröihin.

9. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

Tikkunekut säilytetään huoneenlämmössä. Jääkaapissa sokeri kiteytyy ja tikkunekusta tulee rakeinen.

Katso video: Makea tikkunekku


Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.