Sacherkakku

12 annosta 2 tuntia
Wieniläisen sacherkakun täytteenä on aprikoosihilloa ja kuorrutuksena tummaa suklaata.
Sacherkakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Aprikoosihilloke

    • 200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja kuutioituna
    • 4 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hillosokeria
    • 1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

    Kakkupohjaan

    • 150 g tummaa suklaata
    • 5 kananmunaa
    • 150 g voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ¼ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl kaakaojauhetta
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 1 annos aprikoosihilloketta

    Kuorrutus

    • ¾ dl kuohukermaa
    • 1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 20 g voita tai margariinia
    • 200 g tummaa suklaata

    Koristeluun

    • 1 rs syötäviä kukkia
    • tai
    • 50 g tummaa suklaata

    Tarjoiluun

    • 3 dl kuohukermaa
    • ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Laita aprikoosit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja rikkoutuvat hiukan. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä. Halutessasi voit soseuttaa hillokkeen.

    Voitele tasapohjainen, ø 23 cm:n vuoka.

    Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rasva, sokeri, siirappi ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja siivilöidyt, keskenään sekoitut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan viimeiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 170 asteessa noin 55 minuuttia. Voit peittää pinnan paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa kakun paistovuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin ja levitä puolet aprikoosihillokkeesta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä lopputäyte. Aseta pohjalevy vuokaan leikkauspinta alaspäin.  Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa.
    Kumoa kakku leivinpaperin tai ritilän päälle. Poista kelmu. 

    Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää rasva sekä suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää, tarvittaessa voit hiukan lämmittää seosta sekoitellen, kunnes suklaapalat ovat täysin sulaneet. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Siisti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita kakku jääkaappiin kuvulla suojattuna ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

    Peitä kakun pinta kukkasin tai viimeistele se sulatetusta suklaasta pursotetuin kirjaimin.

    Tarjoa sacherkakku Siro erikoishienolla sokerilla maustetun kermavaahdon ja hyvän kahvin kanssa.

    Vinkki!
    Kostuta kakku reilulla desillä appelsiinitäysmehua tai sokerilla ja konjakilla maustettua kahvijuomaa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker