Sacherkakku

Wieniläisen sacherkakun täytteenä on aprikoosihilloa ja kuorrutuksena tummaa suklaata.

12 annosta

2 tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

Aprikoosihilloke
200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja kuutioituna
4 dl vettä
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Kakkupohjaan
150 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 annos aprikoosihilloketta

Kuorrutus
¾ dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
20 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata

Koristeluun
1 rs syötäviä kukkia
tai
50 g tummaa suklaata

Tarjoiluun
3 dl kuohukermaa
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Laita aprikoosit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja rikkoutuvat hiukan. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä. Halutessasi voit soseuttaa hillokkeen.

Voitele tasapohjainen, ø 23 cm:n vuoka.

Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rasva, sokeri, siirappi ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja siivilöidyt, keskenään sekoitut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan viimeiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 170 asteessa noin 55 minuuttia. Voit peittää pinnan paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa kakun paistovuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin ja levitä puolet aprikoosihillokkeesta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä lopputäyte. Aseta pohjalevy vuokaan leikkauspinta alaspäin.  Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kumoa kakku leivinpaperin tai ritilän päälle. Poista kelmu. 

Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää rasva sekä suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää, tarvittaessa voit hiukan lämmittää seosta sekoitellen, kunnes suklaapalat ovat täysin sulaneet. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Siisti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita kakku jääkaappiin kuvulla suojattuna ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Peitä kakun pinta kukkasin tai viimeistele se sulatetusta suklaasta pursotetuin kirjaimin.

Tarjoa sacherkakku Siro erikoishienolla sokerilla maustetun kermavaahdon ja hyvän kahvin kanssa.

Vinkki!
Kostuta kakku reilulla desillä appelsiinitäysmehua tai sokerilla ja konjakilla maustettua kahvijuomaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.