Ruusukakku

Leivo kevään juhlien kahvipöytään kaunis ruusukakku. Sydänkakku sopii myös ystävänpäivään. Voit tehdä kakun myös suorakaiteen muotoiseksi ja vaihtaa koristelun väriä makusi mukaan.

10 annosta

1,5 tuntia

Arviot (44 kpl)

Ainekset

Vadelma-sitruunapalahillo
500 g vadelmia
2 sitruunaa
300 g Dansukker Hillosokeria

Kakkutaikina
200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa

Täyte
1 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
200 g ranskankermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Kostutus
¼ dl sitruunasta puristettua mehua
½ dl vettä
3 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Kuorrutus
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–3 rkl granaattiomenamehua*

Koristeluun
syötäviä kukkia, esim. ruusu 

Ohjeet

1. Tee ensin hillo. Pane vadelmat kattilaan. Leikkaa veitsikuoritut sitruunat kalvottomiksi lohkoiksi, silppua lohkot pieniksi paloiksi ja siirrä kattilaan. Lisää hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Kuori vaahto päältä. Jäähdytä vartti ja purkita hillo. Säilytä pari päivää jääkaapissa ennen kuin käytät.

2. Leivinpaperoi uunipannu (32x39 cm), sipaise leivinpaperiin rypsiöljyä.

3. Valmista kakkutaikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos vaahtoon huolellisesti sekoittaen pohjaa myöten.

4. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Ei haittaa, vaikka hyvin sekoitettu kakkutaikina näyttää hiukan rakeiselta joistain kohdista.

5. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys kakkulevyn keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä.

6. Mittaa täytteen aineet puhtaaseen sekoituskulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi.

7. Leikkaa kakkulevystä muotilla tai sapluunalla kolme isoa sydämen muotoista kakkulevyä, tai tee helpompi, suorakaiteen muotoinen kakku leikkaamalla kakkulevy kolmeksi yhtä suureksi suorakaiteeksi.

8. Laita kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta kevyesti ja annostele hilloa ja puolet täytteestä kakkulevylle. Tee toinen kerros samoin ja laita viimeinen kakkulevy täytteen päälle.

9. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri ja granaattiomenan mehu. Valuta kuorrutus kakun päälle, anna valua ohuita raitoja kakun reunaan.

10. Koristele syötävällä ruusulla tai muilla kukilla. Suojaa kakkuun työnnettävä varsi tuorekelmun palasella.

*Vinkki! Voit vaihtaa kuorrutteen värin helposti toiseen korvaamalla granaattiomenamehu sitruunasta puristetulla mehulla ja värjäämällä seos haluamallasi elintarvikevärillä. Valitse kukkakoriste kuorrutteen väriin sopivaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.