Ainekset
3 isoa kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g voita
1 dl maitoa
1,5 tl inkivääriä
1,5 tl neilikkaa
2 tl kanelia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
voita ja korppujauhoja
Kuorrute
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1–2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
pakastepuolukoita
Ohjeet
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1½ l).
Vaahdota munat, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon mausteet ja maito.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauho- sekä maitoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Sekoita kuorrutteen ainekset ja valuta jäähtyneen kakun päälle. Jos haluat paksumman kuorrutteen, lisää tomusokeria. Koristele kakku esim. pakastepuolukoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.