Ruokaisa kurpitsa-jauhelihakeitto

4–6 annosta
Ruokaisa kurpitsa-jauhelihakeitto
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

2 rkl öljyä
500 g kuutioitua kurpitsaa
200 g viipaloitua porkkanaa
200 g kuutioitua perunaa
1 keltasipuli
2 tl Dansukker Taloussokeria
1 l liha- tai kasvislientä
1 rkl ruokaöljyä
300 g sika-nautajauhelihaa
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 tl chilijauhetta
suolaa, pippuria
6–8 salaattisipulia suikaleina
1 punainen chili ohuina viipaleina
2 dl kevytranskankermaa

Kuumenna öljy padassa. Lisää vihannekset ja sokeri. Kuullota pari minuuttia niin, että vihannekset eivät saa vielä väriä. Kaada liha- tai kasvisliemi joukkoon ja hauduta 20 minuuttia. Nosta vihannekset reikäkauhan avulla kattilasta ja soseuta ne ja pieni määrä lientä sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Kaada sose takaisin pataan, sekoita loppuliemen kanssa tasaiseksi ja pidä lämpimänä. Ruskista jauheliha ja valkosipuli rasvassa pannulla, mausta chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää salaattisipuli ja chiliviipaleet. Jaa keitto lautasille ja laita nokare ranskankermaa pinnalle. Jaa jauhelihaseos ranskankerman päälle.

Reseptin on laatinut

Dansukker