Ainekset
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 munaa
1 dl piparkakkumuruja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
manteliaromia varovasti annostellen
Pinnalle
n. 100 g vadelmamarmeladia
n. 2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
pieni tilkka vettä
Ohjeet
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten.
Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi manteliaromi käännellen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttu- tai savariinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Irrota hieman jäähtyneet tortut varovasti vuoista. Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille tomusokeri-vesiseosta.
Vinkki!
Kostuta tortut punssista, rommista, konjakista tai mantelilikööristä tehdyllä kostutusliemellä. Kiehauta 1 dl vettä ja 1–2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl:lla alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?