Runebergintortut (perinteiset)

Perinteiset manteliset runebergintortut ovat helmikuun sesonkiherkku parhaimmillaan.

noin 8 kappaletta

40 minuuttia

Arviot (522 kpl)

Ainekset

150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 munaa
1 dl piparkakkumuruja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
manteliaromia varovasti annostellen

Pinnalle
n. 100 g vadelmamarmeladia
n. 2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
pieni tilkka vettä

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.

Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten.

Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi manteliaromi käännellen.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttu- tai savariinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.

Irrota hieman jäähtyneet tortut varovasti vuoista. Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille tomusokeri-vesiseosta.

Vinkki!
Kostuta tortut punssista, rommista, konjakista tai mantelilikööristä tehdyllä kostutusliemellä.  Kiehauta 1 dl vettä ja 1–2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl:lla alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.