Runebergintortut fariinisokerilla

Fariinisokeri antaa makua ja mehevyyttä runebergintorttujen taikinaan.

n. 8 kpl

PT40M

35 minuuttia

Arviot (111 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 munaa
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 1/2 dl kermaa
150 g sulatettua voita tai margariinia
1 1/2 dl mantelijauhetta tai -rouhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
15 tippaa karvasmanteliaromia tai manteliaromia

Koristeluun
100 g vadelmamarmeladia
n. 1 dl Dansukker Tomusokeria + vettä varovasti annostellen

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vuorotellen kermaa ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää lopuksi sulatettu rasva. Mausta manteliaromilla. 

Jaa taikina voideltuihin torttuvuokiin tai käytä tukevia paperivuokia. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Pursota jäähtyneiden torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota tomusokeritahnaa marmeladin ympärille.

Vinkki!
Kostuta tortut punssista, rommista, konjakista tai mantelilikööristä tehdyllä kostutusliemellä.  Kiehauta 1 dl vettä ja 1–2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl:lla alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!