Runebergintortut fariinisokerilla

Fariinisokeri antaa makua ja mehevyyttä runebergintorttujen taikinaan.

n. 8 kpl

35 minuuttia

Arviot (110 kpl)

Ainekset

2 munaa
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 1/2 dl kermaa
150 g sulatettua voita tai margariinia
1 1/2 dl mantelijauhetta tai -rouhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
15 tippaa karvasmanteliaromia tai manteliaromia

Koristeluun
100 g vadelmamarmeladia
n. 1 dl Dansukker Tomusokeria + vettä varovasti annostellen

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vuorotellen kermaa ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää lopuksi sulatettu rasva. Mausta manteliaromilla. 

Jaa taikina voideltuihin torttuvuokiin tai käytä tukevia paperivuokia. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Pursota jäähtyneiden torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota tomusokeritahnaa marmeladin ympärille.

Vinkki!
Kostuta tortut punssista, rommista, konjakista tai mantelilikööristä tehdyllä kostutusliemellä.  Kiehauta 1 dl vettä ja 1–2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl:lla alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?