Runebergintortut fariinisokerilla - Dansukker

Runebergintortut fariinisokerilla

n. 8 kpl 35 minuuttia
Fariinisokeri antaa makua ja mehevyyttä runebergintorttujen taikinaan.
Runebergintortut fariinisokerilla
Arvioi: (103kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
  • 1 1/2 dl kermaa
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl mantelijauhetta tai -rouhetta
  • 2 dl korppujauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 15 tippaa karvasmanteliaromia tai manteliaromia

Koristeluun

  • 100 g vadelmamarmeladia
  • n. 1 dl Dansukker Tomusokeria + vettä varovasti annostellen

Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vuorotellen kermaa ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää lopuksi sulatettu rasva. Mausta manteliaromilla. 

Jaa taikina voideltuihin torttuvuokiin tai käytä tukevia paperivuokia. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Pursota jäähtyneiden torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota tomusokeritahnaa marmeladin ympärille.

Vinkki!
Kostuta tortut punssista, rommista, konjakista tai mantelilikööristä tehdyllä kostutusliemellä.  Kiehauta 1 dl vettä ja 1–2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl:lla alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;