Ainekset
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 kananmunaa
50 g mantelirouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl piparkakkuja murustettuna
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
100 g omenasosetta TAI omenamarmeladia
1 dl maitoa
karvasmanteliaromia TAI manteliaromia
Pinnalle
n. 150 g vadelmamarmeladia
n. 200 g Dansukker Tomusokeria + tilkka vettä
Ohjeet
Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä siirappi, omenasose ja maito. Mausta varovasti annostellen, pakkauksen ohjeen mukaan karvasmanteli- tai manteliaromilla ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin tai levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Pursota koristeeksi nokare vadelmamarmeladia kunkin tortun pinnalle. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä hyvin vähän kerrallaan, kunnes seos on paksua. Pursota tomusokeriseosta hillon ympärille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?