Ainekset
2 dl voita tai margariinia
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 munaa
3 dl keksimurskaa tai korppujauhetta
2 dl jauhettua mantelia
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä (apteekista)
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostukkeeksi
1 dl vettä
½ dl Dansukker Taloussokeria
½ dl punssia
Pinnalle
noin 1 dl vadelmahilloa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 rkl vettä tai sitruunamehua
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakku- tai leipävuoka. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Lämmitä rasva lähes sulaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää keksimurut tai mieluiten makeat korppujauhot sekä mantelijauhe. Mausta seos varovasti karvasmanteliöljyllä. Lisää lopuksi maito ja jauhoseos.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä. Kakun voi kostuttaa punssiliemellä. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää punssi ja kostuta kakku liemellä.
Sekoita tomusokeriin vettä sen verran, että seos on notkeaa. Lusikoi kakun keskelle kiinteää vadelmahilloa. Korista reunat tomusokerikuorrutuksella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?