Runeberginkakku leipävuokaan leivottuna - Dansukker

Runeberginkakku (pitkänomainen)

noin 12 palaa 1 tunti
Perinteiset runebergintortut voi leipoa myös punssilla kostutetun kakun muotoon.
Runeberginkakku (pitkänomainen)
Arvioi: (73kpl)

Ainekset

  • 2 dl voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl keksimurskaa tai korppujauhetta
  • 2 dl jauhettua mantelia
  • 2-3 tippaa karvasmanteliöljyä (apteekista)
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostukkeeksi

  • 1 dl vettä
  • ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ dl punssia

Pinnalle

  • noin 1 dl vadelmahilloa
  • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
  • noin 1 rkl vettä tai sitruunamehua

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakku- tai leipävuoka. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

Lämmitä rasva lähes sulaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Lisää keksimurut tai mieluiten makeat korppujauhot sekä mantelijauhe. Mausta seos varovasti karvasmanteliöljyllä. Lisää lopuksi maito ja jauhoseos.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä. Kakun voi kostuttaa punssiliemellä. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää punssi ja kostuta kakku liemellä.

Sekoita tomusokeriin vettä sen verran, että seos on notkeaa. Lusikoi kakun keskelle kiinteää vadelmahilloa. Korista reunat tomusokerikuorrutuksella.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;