Runeberginkakku (pitkänomainen)

Perinteiset runebergintortut voi leipoa myös punssilla kostutetun kakun muotoon.

noin 12 palaa

1 tunti

Arviot (80 kpl)

Ainekset

2 dl voita tai margariinia
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 munaa
3 dl keksimurskaa tai korppujauhetta
2 dl jauhettua mantelia
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä (apteekista)
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostukkeeksi
1 dl vettä
½ dl Dansukker Taloussokeria
½ dl punssia
Pinnalle
noin 1 dl vadelmahilloa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 rkl vettä tai sitruunamehua

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakku- tai leipävuoka. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

Lämmitä rasva lähes sulaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Lisää keksimurut tai mieluiten makeat korppujauhot sekä mantelijauhe. Mausta seos varovasti karvasmanteliöljyllä. Lisää lopuksi maito ja jauhoseos.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä. Kakun voi kostuttaa punssiliemellä. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää punssi ja kostuta kakku liemellä.

Sekoita tomusokeriin vettä sen verran, että seos on notkeaa. Lusikoi kakun keskelle kiinteää vadelmahilloa. Korista reunat tomusokerikuorrutuksella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.