Runeberginkakku

Leivo nyt perinteisen makuiset runebergintortut helpon kahvikakun muodossa.

6–8 palaa

1 tunti

Arviot (24 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
50 g mantelirouhetta tai -jauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua tai -sosetta

(tilkka mantelilikööriä tai manteliaromia/karvasmanteliaromia varovasti annostellen)

Vuokaan

nokare voita tai margariinia

korppujauhoja
Pinnalle
2–3 rkl vadelmamarmeladia tai -hilloa

1 dl Dansukker Tomusokeria

tilkka vettä

Ohjeet

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja omenamehu. Mausta halutessasi manteliliköörillä tai -aromilla. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm. 

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Pursota marmeladinokareet kakun ympärille. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vain sen verran, että seos on paksua mutta pursotettavaa. Pursota tomusokeriseoksesta rinkulat marmeladin ympärille. 

Vinkki!
Halutessasi kostuta kakkua omenamehulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.