Runeberginkakku

Leivo nyt perinteisen makuiset runebergintortut helpon kahvikakun muodossa.

6–8 palaa

1 tunti

Arviot (22 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
50 g mantelirouhetta tai -jauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua tai -sosetta

(tilkka mantelilikööriä tai manteliaromia/karvasmanteliaromia varovasti annostellen)

Vuokaan

nokare voita tai margariinia

korppujauhoja
Pinnalle
2–3 rkl vadelmamarmeladia tai -hilloa

1 dl Dansukker Tomusokeria

tilkka vettä

Ohjeet

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja omenamehu. Mausta halutessasi manteliliköörillä tai -aromilla. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm. 

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Pursota marmeladinokareet kakun ympärille. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vain sen verran, että seos on paksua mutta pursotettavaa. Pursota tomusokeriseoksesta rinkulat marmeladin ympärille. 

Vinkki!
Halutessasi kostuta kakkua omenamehulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?