Ainekset
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 ½ dl mantelijauhetta
1 dl (gluteenittomia) piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl kuohukermaa tai maitoa
10 tippaa karvasmanteliaromia
Vuoan voiteluun
voita tai margariinia
(gluteenitonta) korppujauhoa
Täyte
1 dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
ripaus Dansukker Vaniljasokeria
200–300 g vadelmahilloa
1–2 dl tuoreita vadelmia
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma tai maito ja karvasmanteliaromi varovasti annostellen.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 16 cm:n tasapohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.
Levitä kakkupohjien päälle hilloa ja kermavaahtoa sekä vadelmia. Kokoa kakku siten, että pinnalle jää hillokerros ja vadelmia. Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?