Runebergin täytekakku - Dansukker

Runebergin täytekakku

6 annosta 2 tuntia
Mehevää Runebergin täytekakkua riittää pienikin pala herkutteluun. Voit leipoa sen pieneen irtopohjaiseen tai tasapohjaiseen kahvikakkuvuokaan.
Runebergin täytekakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • 1 dl (gluteenittomia) piparkakkumuruja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl kuohukermaa tai maitoa
  • 10 tippaa karvasmanteliaromia

Vuoan voiteluun

  • voita tai margariinia
  • (gluteenitonta) korppujauhoa

Täyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ripaus Dansukker Vaniljasokeria
  • 200–300 g vadelmahilloa
  • 1–2 dl tuoreita vadelmia

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma tai maito ja karvasmanteliaromi varovasti annostellen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 16 cm:n tasapohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.

Kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Levitä kakkupohjien päälle hilloa ja kermavaahtoa sekä vadelmia. Kokoa kakku siten, että pinnalle jää hillokerros ja vadelmia. Tarjoa!

Reseptin on laatinut

Dansukker

;