Runebergin täytekakku

Mehevää Runebergin täytekakkua riittää pienikin pala herkutteluun. Voit leipoa sen pieneen irtopohjaiseen tai tasapohjaiseen kahvikakkuvuokaan.

6 annosta

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 ½ dl mantelijauhetta
1 dl (gluteenittomia) piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl kuohukermaa tai maitoa
10 tippaa karvasmanteliaromia
Vuoan voiteluun
voita tai margariinia
(gluteenitonta) korppujauhoa
Täyte
1 dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
ripaus Dansukker Vaniljasokeria
200–300 g vadelmahilloa
1–2 dl tuoreita vadelmia

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma tai maito ja karvasmanteliaromi varovasti annostellen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 16 cm:n tasapohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.

Kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Levitä kakkupohjien päälle hilloa ja kermavaahtoa sekä vadelmia. Kokoa kakku siten, että pinnalle jää hillokerros ja vadelmia. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.