Runebergin neliöt

Runebergin neliöiden mureassa leivospohjassa on tortuista tuttuja makuja. Täytteenä on taivaallinen vadelmakinuski sekä päällä valkosuklaakuorrute.

20 kpl

4 tuntia

Arviot (219 kpl)

Ainekset

Pohja
175 g voita
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
75 g piparkakkuja
1 tl kardemummaa
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl karvasmanteliaromia

Vadelmakinuski *
15 g pakastekuivattuja vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kuohukermaa

Kuorrute
250 g valkosuklaata

Ohjeet

Pohja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuaiset.

Hienonna piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä kaulimella painellen.

Lisää taikinaan piparkakkumurska, kardemumma ja pähkinärouhe. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi karvasmanteliaromi (voidaan jättää pois).

Levitä taikina nuolijalla tai jauhotetuilla sormilla painellen leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (20 x 27 cm).

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Vadelmakinuski
Hienonna pakastekuivatut vadelmat tehosekoittimessa jauheeksi. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan vadelmajauhetta lukuun ottamatta.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vadelmajauhe. Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Kuorrute
Nosta leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta, niin kuorrutteen levittäminen on helpompaa.

Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä (200 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Levitä suklaasula vadelmakinuskin päälle. Nosta vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Leikkaa levy neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

* Vadelmakinuski pakastevadelmista

200 g (pakaste)vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
3/4 dl kuohukermaa

Soseuta vadelmat mahdollisimman hyvin niin, että siemenetkin osittain hienontuvat. Mittaa kaikki kinuskiainekset kattilaan vadelmasose mukaan lukien.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta. Seos saattaa tarttua varsinkin keittämisen loppuvaiheessa herkästi kattilan pohjaan, joten sekoita kinuskia koko ajan huolellisesti.

Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Tämä vadelmakinuski on väriltään tummempi kuin pakastekuivatuista vadelmista valmistettu.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.