Runebergin neliöt

Runebergin neliöiden mureassa leivospohjassa on tortuista tuttuja makuja. Täytteenä on taivaallinen vadelmakinuski sekä päällä valkosuklaakuorrute.

20 kpl

PT1H

4 tuntia

Arviot (222 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
175 g voita
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
75 g piparkakkuja
1 tl kardemummaa
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl karvasmanteliaromia

Vadelmakinuski *
15 g pakastekuivattuja vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kuohukermaa

Kuorrute
250 g valkosuklaata

Ohjeet

Pohja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuaiset.

Hienonna piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä kaulimella painellen.

Lisää taikinaan piparkakkumurska, kardemumma ja pähkinärouhe. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi karvasmanteliaromi (voidaan jättää pois).

Levitä taikina nuolijalla tai jauhotetuilla sormilla painellen leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (20 x 27 cm).

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Vadelmakinuski
Hienonna pakastekuivatut vadelmat tehosekoittimessa jauheeksi. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan vadelmajauhetta lukuun ottamatta.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vadelmajauhe. Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Kuorrute
Nosta leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta, niin kuorrutteen levittäminen on helpompaa.

Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä (200 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Levitä suklaasula vadelmakinuskin päälle. Nosta vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Leikkaa levy neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

* Vadelmakinuski pakastevadelmista

200 g (pakaste)vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
3/4 dl kuohukermaa

Soseuta vadelmat mahdollisimman hyvin niin, että siemenetkin osittain hienontuvat. Mittaa kaikki kinuskiainekset kattilaan vadelmasose mukaan lukien.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta. Seos saattaa tarttua varsinkin keittämisen loppuvaiheessa herkästi kattilan pohjaan, joten sekoita kinuskia koko ajan huolellisesti.

Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Tämä vadelmakinuski on väriltään tummempi kuin pakastekuivatuista vadelmista valmistettu.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!