Runebergin neliöt

Runebergin neliöiden mureassa leivospohjassa on tortuista tuttuja makuja. Täytteenä on taivaallinen vadelmakinuski sekä päällä valkosuklaakuorrute.

20 kpl

4 tuntia

Arviot (219 kpl)

Ainekset

Pohja
175 g voita
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
75 g piparkakkuja
1 tl kardemummaa
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl karvasmanteliaromia

Vadelmakinuski *
15 g pakastekuivattuja vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kuohukermaa

Kuorrute
250 g valkosuklaata

Ohjeet

Pohja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuaiset.

Hienonna piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä kaulimella painellen.

Lisää taikinaan piparkakkumurska, kardemumma ja pähkinärouhe. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi karvasmanteliaromi (voidaan jättää pois).

Levitä taikina nuolijalla tai jauhotetuilla sormilla painellen leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (20 x 27 cm).

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Vadelmakinuski
Hienonna pakastekuivatut vadelmat tehosekoittimessa jauheeksi. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan vadelmajauhetta lukuun ottamatta.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vadelmajauhe. Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Kuorrute
Nosta leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta, niin kuorrutteen levittäminen on helpompaa.

Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä (200 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Levitä suklaasula vadelmakinuskin päälle. Nosta vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Leikkaa levy neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

* Vadelmakinuski pakastevadelmista

200 g (pakaste)vadelmia
200 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
3/4 dl kuohukermaa

Soseuta vadelmat mahdollisimman hyvin niin, että siemenetkin osittain hienontuvat. Mittaa kaikki kinuskiainekset kattilaan vadelmasose mukaan lukien.

Keitä reippaasti kiehuttaen noin 25 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 116 astetta. Seos saattaa tarttua varsinkin keittämisen loppuvaiheessa herkästi kattilan pohjaan, joten sekoita kinuskia koko ajan huolellisesti.

Kaada kinuski pohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin pariksi tunniksi, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Tämä vadelmakinuski on väriltään tummempi kuin pakastekuivatuista vadelmista valmistettu.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?