Runebergin kahvikakku

Kokeile hieman erilaista runebergintorttua! Leivo ihana Runebergin kahvikakku torvivuokaan ja levitä kakun pinnalle vadelmamarmeladia. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi.

10–12 annosta

1½ tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
1 1 /2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ dl maitoa tai kermaa
10 tippaa karvasmanteliaromia

Vuokaan
25 g voita
1 dl mantelijauhetta

Täyte
50 g vadelmamarmeladia

Koristeluun
150 g vadelmamarmeladia
3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
tilkka vettä

Ohjeet

Voitele litran kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauheella.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maito tai kerma ja karvasmanteliaromia varovasti annostellen. Käännä taikina tasaiseksi.

Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle kerros vadelmamarmeladia. Levitä päälle loput taikinasta. Kypsennä kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Levitä vadelmamarmeladi kauttaaltaan kakun pinnalle. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja sekoita, kunnes seos on paksua. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi pursotinpussilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.