Ainekset
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
1 1 /2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ dl maitoa tai kermaa
10 tippaa karvasmanteliaromia
Vuokaan
25 g voita
1 dl mantelijauhetta
Täyte
50 g vadelmamarmeladia
Koristeluun
150 g vadelmamarmeladia
3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
tilkka vettä
Ohjeet
Voitele litran kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauheella.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maito tai kerma ja karvasmanteliaromia varovasti annostellen. Käännä taikina tasaiseksi.
Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle kerros vadelmamarmeladia. Levitä päälle loput taikinasta. Kypsennä kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Levitä vadelmamarmeladi kauttaaltaan kakun pinnalle. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja sekoita, kunnes seos on paksua. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi pursotinpussilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?