Runebergin kahvikakku

Kokeile hieman erilaista runebergintorttua! Leivo ihana Runebergin kahvikakku torvivuokaan ja levitä kakun pinnalle vadelmamarmeladia. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi.

10–12 annosta

1½ tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
1 1 /2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ dl maitoa tai kermaa
10 tippaa karvasmanteliaromia

Vuokaan
25 g voita
1 dl mantelijauhetta

Täyte
50 g vadelmamarmeladia

Koristeluun
150 g vadelmamarmeladia
3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
tilkka vettä

Ohjeet

Voitele litran kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauheella.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maito tai kerma ja karvasmanteliaromia varovasti annostellen. Käännä taikina tasaiseksi.

Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle kerros vadelmamarmeladia. Levitä päälle loput taikinasta. Kypsennä kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Levitä vadelmamarmeladi kauttaaltaan kakun pinnalle. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja sekoita, kunnes seos on paksua. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi pursotinpussilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.