Runebergin kahvikakku – Dansukker

Runebergin kahvikakku

10–12 annosta 1½ tuntia
Kokeile hieman erilaista runebergintorttua! Leivo ihana Runebergin kahvikakku torvivuokaan ja levitä kakun pinnalle vadelmamarmeladia. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi.
Runebergin kahvikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 munaa
  • 1 1 /2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ¾ dl maitoa tai kermaa
  • 10 tippaa karvasmanteliaromia

Vuokaan

  • 25 g voita
  • 1 dl mantelijauhetta

Täyte

  • 50 g vadelmamarmeladia

Koristeluun

  • 150 g vadelmamarmeladia
  • 3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
  • tilkka vettä

Voitele litran kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauheella.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maito tai kerma ja karvasmanteliaromia varovasti annostellen. Käännä taikina tasaiseksi.

Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle kerros vadelmamarmeladia. Levitä päälle loput taikinasta. Kypsennä kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Levitä vadelmamarmeladi kauttaaltaan kakun pinnalle. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja sekoita, kunnes seos on paksua. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi pursotinpussilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;