Ainekset
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl (gluteenittomia) korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
manteli- tai karvasmanteliaromia maun mukaan varovasti annostellen
Väliin
150–200 g mansikkamarmeladia
Pinnalle
50–75 g mansikkamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
(vaaleanpunaista pastaväriä)
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä manteliaromi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai muuhun reunalliseen suorakaiteen malliseen uunivuokaan. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa leivinpaperin päälle ja levitä päälle mansikkamarmeladia. Käännä tiukahkolle rullalle ja laita jääkaappiin vetäytymään.
Leikkaa kääretorttu annospaloiksi. Pursota keskelle hillosilmä. Sekoita tomusokeri ja vesitilkka (ja väri) tasaiseksi tahnaksi ja pursota hillosilmän ympärille.
Vinkki!
Gluteenittoman kääretortun valmistat käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!